Faktorsúly: 2
A külső környezet többnyire adott, és a személyzet nemigen tud változtatni rajta. Vagyis számonkérni nem lehet, hogy miért egy dübörgő gyár közvetlen szomszédságában épült az étterem, és nem is kifejezett érdem a lenyűgöző balatoni panoráma. Mindazonáltal amikor a vendég dönt, hogy legközelebb is jöjjön-e ide vagy sem, a döntésében ez a szempont is szerepet fog kapni.
A külső adottságok kompenzálhatók (vagy ellenkezőleg: leronthatók) a belső környezet kialakításával. Ide tartozik pl. a dohányzó és nemdohányzó rész elkülönítése, az étterem egészének tisztasága, az, hogy a pincérek a főhadiszállásukról belelátnak-e az ember szájába, hogy az asztalok távolsága megfelelő-e (tehát lehet-e nyugodtan beszélgetni evés közben) stb. Sokat emelhet, de sokat ronthat az étkezés hangulatán a berendezés, a falakon található dekoráció – valamint a zene. Ha már egy étteremben zene szól, akkor nagyon gondosan kell megválogatni, hogy az milyen zene legyen – ennél nagyobb odafigyelést már csak a hangerő beállítása igényel.
Plusz pont járhat a következőkért:
Pontlevonás járhat a következőkért:
2007. augusztus 28., kedd
Környezet
dátum:
11:23
Címkék: 00 Szempontok
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése