2007. augusztus 28., kedd

Választék

   Faktorsúly: 2

Lehet egy étterem konyhája kiváló, de ha az étlap összesen kétféle levest, négyféle főételt és három desszertet tartalmaz (amiből mindhárom palacsinta), az lehet nagyon kiábrándító. Az sem ideális, ha darabszámra ugyan sok étel van, de azok unalmasan egyformák. A legjobb az, ha megtalálhatók mind a hagyományos fogások, mind az ilyen-olyan specialitások. Ez a szempont természetesen nem kérhető számon a specifikus (pl. indiai) éttermeken.

Italválaszték címén egyaránt gondolunk az alkoholos és az alkoholmentes italokra. Az ideális az, ha röviditalokból, palackos és folyó borokból, üveges és csapolt sörökből is van választék, továbbá mind szénsavas, mind rostos üdítőkből választhatunk.

Ha egy étteremben a vendég kérésére nem hoznak tiszta csapvizet, az megkérdőjelezi az étterem működésének jogosságát – elvégre csapvíz hiányában kizárt dolog, hogy a hely megfeleljen az alapvető higiéniai elvárásoknak.

Plusz pont járhat a következőkért:

  • Minőségi borok [1–3]
  • Kis adagok [1–2]
  • Koktélok [1–2]
  • Fagylaltkelyhek [1–2]
  • Specialitások, ajánlat [1–4]

Pontlevonás járhat a következőkért:

Ha a választékban szegényesen (vagy egyáltalán nem) található...
  • ...leves [1–2]
  • ...előétel [1]
  • ...főétel [1–5]
  • ...desszert [1–3]
  • ...köret [1–2]
  • ...savanyúság, saláta [1]
  • ...vegetáriánus étel [1–2]
  • ...üdítő [1–3]
  • ...sör, bor [1–2]
  • ...rövidital [1]
  • ...kávé [1]
  • ...jég [1]
  • ...csapvíz [10]

Nincsenek megjegyzések: