2007. augusztus 28., kedd

Étel mennyisége

   Faktorsúly: 2

Ha jó az étel, az még nem elég – főleg, ha nem elég. Van olyan étterem, ahol a kihozott fogások tökéletesek ugyan, csak éppen tökéletesen alkalmatlanok jóllakásra. A másik véglet sem ideális, bár eggyel jobb: amikor annyi ennivalót hoznak ki, hogy a roppant nagyétkű vendég is kénytelen otthagyni a felét. És persze vannak ennek változatai: kevés hús sok körettel, sok hús kevés körettel, gesztenyepüré jelzésértékű tejszínhabbal vagy fordítva stb. Ugyanide tartozik a kihozott ital mennyisége is: egyrészt, hogy mércés pohárban szervírozzák-e, másrészt, hogy az ital szintje és a mérővonal milyen távolságban van egymástól (és milyen irányban).

Plusz pont járhat a következőkért:

  • Mércés pohárban több van [1]
  • Bőséges adagok [1–3]
  • Ajándék fogás, ital stb. [1–4]

Pontlevonás járhat a következőkért:
  • „Normál” jóllakáshoz kevés [1–4]
  • Köret aránya nem megfelelő [1–2]
  • Összetevők aránya nem megfelelő [1–4]
  • Mércés pohár nincs, ahol kéne (pl. sörnél, röviditalnál stb.) [1–2]
  • Mércés pohárban kevesebb van [1–3]
  • Az elfogyasztott kenyeret külön felszámítják [1]

Nincsenek megjegyzések: