2007. augusztus 28., kedd

Mosdó

   Faktorsúly: 1

Azt mondják az okosok: ha kíváncsi vagy arra, mennyire higiénikus egy étterem konyhája, nézd meg a wc-t. Amilyen a tisztaság a wc-ben, nagy valószínűséggel olyan a konyhában is. Mi várható el egy wc-től? Elsősorban az, hogy legyen. Másodsorban az, hogy elfogadható helyen legyen. (Voltunk már olyan helyen, ahol jó ötperces, többszöri lefelé és felfelé való lépcsőzést is magába foglaló kalandtúra árán sikerült csak pisilni.) Az elfogadhatóságba – amint azt fentebb említettem – az is beletartozik, hogy a klotyó legyen elválasztva a vendégtértől. A tisztaság alapkövetelmény. Hasonlóképpen a felszereltség: zárható fülke, működő villany, vécépapír, hideg- és melegvíz, szappan, kéztörlő és/vagy -szárító.

Plusz pont járhat a következőkért:

  • Ízléses berendezés [1–3]
  • Van kitéve hamutartó [1]
  • Van pelenkázóasztal [1]
  • Van mozgássérültek által is használható wc [2]
  • Légfrissítő, szagelszívó használata [2–3]
  • Több fülke/piszoár [1–5]

Pontlevonás járhat a következőkért:
  • Tisztaság hiánya [1–10]
  • Bűz [1–4]
  • Rossz helyen van a wc (túl közel vagy túl távol) [1–3]
  • Kevés hely [1–3]
Továbbá ha hiányoznak (vagy nem megfelelőek) a következők:
  • wc-papír [6]
  • ülőke [8]
  • zár a fülkén [2–3]
  • melegvíz [1]
  • hidegvíz [8]
  • kéztörlési lehetőség [1–4]
  • szappan [1]
  • szemetes [3]
  • világítás [2–4]
  • öblítés [1–2]
  • wc-kefe [2]
  • tükör a mosdónál [1]

2 megjegyzés:

endogenopiat írta...

Miért jó, ha hamutartó van a mosdóban? Gondolom, ott nem lehet dohányozni.

Étterem Teszt írta...

Mert megesik, hogy valaki cigarettával indul el az asztalától a vécé felé. (Furcsa állatfajta a dohányos: ez az én egykori dohánonyos mivoltomra is áll.) Hamutartó hiányában ekkor kénytelen oda hamuzni és dobni a csikket, ahova tudja: a mosdóba, földre vagy a piszoárba.