2007. december 1., szombat

Kőleves Vendéglő

Név: Kőleves Vendéglő
Cím: 1073 Bp., Dob u. 26. – Kazinczy u. 35. (sarok)

Teszt időpontja: 2007. november 30.
Amit ketten fizettünk: 13.500,– Ft
(bőven 10% feletti borravalóval)


SzempontJegySúlyPontMegjegyzés
Környezet9218A nemdohányzó rész elkülönítése nincs megfelelően megoldva, viszont az egész helyiség roppant hangulatosan és eredetien van berendezve.
Tálalás9218Egy előételt kértünk ketten, ezt jeleztük is, de nem kaptunk plusz tányért. Egyébként az ételek tálalása ötletes, ízléses és kifogástalan.
Étlap10110
Választék10210
Étel minősége10550
Étel mennyisége10220
Személyzet szakértelme10440Tökéletes időzítéssel követték egymást a fogások, a végén azonban a desszertre várni kellett. Kb. negyedóra múlva odajött a pincérlány, és elnézést kért a várakoztatásért: azt mondta, elsőre nem sikerült jól a túrógombóc, és inkább újra készítik, és a várakoztatásért kárpótlásul hadd hívjon meg minket egy-egy italra. (Miközben csak egyikünk kért desszertet.) A gombóc egyébként ízlett, de a számlázásnál a pincérlány kitartott amellett, hogy „nem sikerült jól” – és a kihozott számlán nem is szerepelt a tétel.)
Személyzet kedvessége10330
Számlázás10330Egymáshoz tűzve kaptunk két papírt: az egyik egy teljesen egyértelmű részletezés a fogyasztásról, a másik egy kéttételes (étel-ital), számvitelileg teljesen korrekt nyugta.) Mintaszerű.
Mosdó616Zavaróan szűk, kicsit nehéz megtalálni (a dekoráció közepette elvesznek a férfi/nő piktogrammok), és a tisztaság is kívánnivalókat hagy maga után. Egyébként ízléses, a felszereltsége hibátlan – bár a melegvízcsap üresen forog.
Szubjektív10550Szerintünk ez vendéglátás. Pontosabban ez kéne, hogy a beugró legyen mindenhol a vendéglátáshoz.
Összesen:30292
Súlyozott átlag:9,73

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tegnap este meglátogattuk a helyet, lehet, a beszámolótok alapján túl nagy elvárásokkal érkeztünk. Borzasztóan túlzsúfolt volt az egész, szó szerint egymás szájába láttunk. Nekünk csak a pincelejáró közvetlen szomszédságában jutott hely, két kisgyerek állandóan le-föl rohangált a lépcsőn (majdnem leverve a terítékünket). Az asztalok zavaróan kicsik. Ráadásul koncert volt a pincében, és rettenetesen hangos volt a zene. A mellékhelyiség tényleg nagyon szűk, és továbbra sincs meleg víz. Eredetileg desszertet is szerettünk volna enni, de nem éreztük jól magunkat. A pincér nem vitte el időben az üres tányérokat, és a számlázásnál nem kaptunk korrekt nyugtát, csak a fogásokat tételesen felsoroló papírt.
Nagyon nagy kár a rengeteg zavaró mellékkörülményért, mert az ételek tényleg finomak voltak.

Unknown írta...

A mondandóm általános jellegű, nem pont ide tartozik, mert több helyen is előjön, de mostanra jutottam el oda, hogy megjegyezzem: a "nyugta" és a "számla" nem számviteli kategória, hanem adózási. Jelenleg az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. szabályozza; a számla kötelező adattartalmát a 169. §-ban, a nyugtáét a 173. §-ban. A nyugtának elég kevés kötelező tartalmi kelléke van:
- kibocsátás kelte;
- sorszám (amely a nyugtát kétséget kizáróan azonosítja);
- kibocsátó adószáma, neve és címe;
- adót is tartalmazó ellenérték.
Na, most, hogy leírtam, remélhetőleg én is megjegyzem, ha már ez a szakmám:) Jobban fogok figyelni is ezentúl. De azért ne legyenek illúzióitok: sem regisztrálatlan pénztárgépet, sem nyomdából kisuttyantott regisztrálatlan nyugtatömböt nem nagy ügy szerezni. Tehát még ha kapunk is nyugtát, akkor sem biztos, hogy az állam megkapja az általunk feléje lerótt adónkat:(